Vroeger & nu

Vroeger & nu

In 2015 zet economisch herstel door. Al blijven de groeicijfers bescheiden. De groei komt dit jaar niet alleen meer van de export. Consumenten zijn iets optimistischer, krijgen meer geld te besteden en gaan eindelijk weer geld uitgeven. Dat is maar goed ook, want de export zal last hebben van internationale spanningen.
Met vertraging zal de arbeidsmarkt weer aantrekken. Maar dat zal geen traditioneel herstel zijn waarbij het aantal vaste banen weer snel groeit.
En dan wordt dit jaar de nieuwe wet Werk en Zekerheid ingevoerd die het ontslagrecht versoepelt en die sommige flexoplossingen minder aantrekkelijk maakt. Toch zal het tegengaan van langdurige flexibele contracten niet vanzelfsprekend leiden tot een groei van het aantal vaste banen. 

In sommige sectoren zal het aantal werknemers nog fors dalen om te kunnen overleven. Banken en verzekeraars zullen het met minder medewerkers afkunnen, omdat hun klanten hun zaken liefst zelf regelen via internet. Ook veel winkels zullen minder profiteren van het economisch herstel. Funshoppen blijft, maar veel consumenten bestellen hun aankopen net zo lief via internet.

Met de nieuwe Wet en Zekerheid stelt het kabinet nieuwe grenzen aan de flexibiliteit. Zo mag een uitzendkracht niet langer dan twee jaar werken bij één en dezelfde werkgever. Daarna moet de werkgever hem of haar een vast contract aanbieden. Om risico’s te vermijden, zullen veel werkgevers echter liever een nieuwe uitzendkracht inhuren, dan de ingewerkte flexwerknemer in vaste dienst nemen.
In de crisistijd hebben werkgevers kennis gemaakt met de voordelen van interne flexibiliteit: medewerkers snel inzetten waar ze het meeste nodig zijn. Met vormen van projectmatig werken willen deze werkgevers de flexibiliteit en samenwerking binnen het bedrijf vasthouden. Bovendien blijkt dit een goede manier om werknemers in beweging te houden, zodat ze zich blijven ontwikkelen.

De nieuwe wetten zorgen voor veel opschudding bij zowel werkgevers als werknemers.
Opleiders kunnen zich verheugen op betere tijden. Met de wet Werk en Zekerheid wordt er in het ontslagrecht een transitievergoeding ingevoerd. Met de oude ontslagvergoeding kon de ontslagen werknemer doen wat hij wilde, zoals een nieuwe keuken kopen, maar de transitievergoeding mag alleen worden gebruikt om nieuw werk dichterbij te brengen. De scholingsinstituten zullen daarvan volop van profiteren. Bovendien wordt het investeren in (bij)scholing aantrekkelijker, omdat werkgevers de kosten hiervan straks deels kunnen verminderen op de transitievergoeding als ze medewerkers ontslaan.
Ook de uitzendbranche kan rekenen op een hogere omzet. Want veel werkgevers hebben te maken met een hogere vraag, maar zullen zo lang mogelijk proberen personeelstekorten op te lossen met flexibele werkkrachten.

 

Ik wil meer weten over

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

Offerte aanvragen

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

FlexVisie is NEN-4400-1, SNA (Stichting Normering Arbeid) en VCU gecertificeerd en staat hiermee garant voor kwaliteit, accuratesse, specialisme en tevredenheid van onze gewaardeerde relaties.