Wat is het verschil tussen uitzenden en payrolling?

Wat is het verschil tussen uitzenden en payrolling?

Als ik mensen vertel dat ik bij een payrolorganisatie werk krijg ik vaak de vraag 'dat is een soort uitzendbureau toch?'. Maar wat is nou daadwerkelijk het verschil tussen beide? Dat zal ik in deze blog kort uitleggen.

Het is zeker waar dat beide veel op elkaar lijken. Zowel bij payrolling als bij uitzenden heb je te maken met drie partijen namelijk een werknemer, een inlener en het payrolbedrijf/uitzendbureau. In het geval van een payrolbedrijf wordt er een arbeidsovereenkomst met de werknemer gesloten om deze werknemer vervolgens aan het werk te stellen bij de inlener.

De verschillen

Het grootste verschil met uitzenden is dat een uitzendbureau ook de werving en selectie van de werknemer doet. In geval van een payrolorganisatie is dit niet zo. Zij doen geen werving en selectie. Dit wordt gedaan door de inlener zelf. Zij voeren zelf de sollicitatiegesprekken en kiezen zelf de werknemer waarmee ze willen werken. De gegevens van deze werknemer worden aangeleverd bij het payrolbureau. Dankzij het payrolbureau legt de inlener de werkgeversrisico's zoals ontslag en loondoorbetaling bij ziekte bij het payrolbureau. Zij zijn de juridische werkgever en daardoor verantwoordelijk voor deze risico's.

Het grootste verschil zit dus met name in de werving en selectie die door een uitzendbureau wel wordt gedaan en door een payrolorganisatie niet. Dit maakt uiteraard wel dat payrolling vaak voordeliger is omdat zij geen tijd hoeven te besteden aan het werven van personeel.

Wilt u meer informatie over payrolling of een vrijblijvende offerte ontvangen? Dan kunt u contact met ons opnemen via ons emailadres: info@flexvisie.nl. Ook kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 053-2068350.

Ik wil meer weten over

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

Offerte aanvragen

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

FlexVisie is NEN-4400-1, SNA (Stichting Normering Arbeid) en VCU gecertificeerd en staat hiermee garant voor kwaliteit, accuratesse, specialisme en tevredenheid van onze gewaardeerde relaties.