Wat zijn mijn rechten wanneer ik als flexwerkster zwanger word?

Wat zijn mijn rechten wanneer ik als flexwerkster zwanger word?

 Een hot topic van dit moment is de discussie aangaande het aannemen van zwangere werknemers. Een zwangere werknemer niet aannemen is discriminatie. Hoe zit het met de rechten van een zwangere werknemer met een flexcontract?

Tevens mag u, net als vrouwen met een regulier arbeidscontract, niet ontslagen worden omdat u zwanger bent. Alles over de rechten van een zwangere flexwerker leest u hieronder.


Zwangere uitzendkracht

Zoals al even kort genoemd heeft u als uitzendkracht dezelfde rechten als een reguliere werknemer wanneer u zwanger bent. Dit betekent onder andere dat u een uitkering krijgt tijdens uw zwangerschapsverlof. Het uitzendbureau of de payroll organisatie hoeft dan het verlof enkel door te betalen wanneer er geen uitzendbeding in het contract is opgenomen. Dit staat altijd duidelijk genoemd in de uitzendovereenkomst en anders kunt u dit altijd navragen bij het uitzendbureau of de payroll organisatie waar u in dienst bent.

Ontslag

Ook voor u als uitzendkracht geldt een opzegverbod vanwege zwangerschap. Wordt u toch ontslagen tijdens zwangerschap dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Echter, de gevolgen van zwangerschap (misselijkheid, vaak ziek zijn, minder kunnen tillen) kunnen een reden zijn voor de opdrachtgever om te stellen dat er sprake is van slecht functioneren. In dat geval kan de opdracht worden beëindigd met een beroep op het uitzendbeding

Zwangerschap melden

Het is niet verplicht het uitzendbureau of de opdrachtgever te vertellen dat u zwanger bent. Het heeft ook geen consequenties voor het ziekengeld als u dit liever voor uzelf houdt.

Zwangerschaps-en bevallingsverlof

Net als een reguliere arbeidskracht heeft u recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof start standaard zes weken voor de uitgerekende datum, maar u mag doorwerken tot vier weken voor die datum. De tijd die u eventueel heeft doorgewerkt mag worden opgeteld bij uw bevallingsverlof. Vanaf de bevalling heeft u recht op tien weken bevallingsverlof. In totaal heeft u dus minimaal zestien weken verlof. Tijdens dit verlof krijgt u een uitkering op grond van de Wet arbeid en zorg (Wazo).

 

Mocht u meer informatie willen over de rechten van een zwangere flexmedewerker? Of overweegt u een zwangere medewerker in dienst te nemen en wilt u weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Neem dan gerust contact met ons op via: 053-2068350.

Ik wil meer weten over

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

Offerte aanvragen

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

FlexVisie is NEN-4400-1, SNA (Stichting Normering Arbeid) en VCU gecertificeerd en staat hiermee garant voor kwaliteit, accuratesse, specialisme en tevredenheid van onze gewaardeerde relaties.