Onderbrekingstermijn seizoenswerkers naar drie maanden

Onderbrekingstermijn seizoenswerkers naar drie maanden

Werkgevers mogen seizoenswerkers na drie maanden weer een nieuw contract geven. Als dat ten minste is vastgelegd in een cao.

Minister Asscher (SZW) heeft gisteren toegezegd dit knelpunt voor seizoenswerk, bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw en in de recreatiesector, aan te zullen pakken.

Wet Werk en Zekerheid
Bedrijven met veel seizoenswerkers en uitzendbedrijven trokken begin vorig jaar aan de bel omdat zij volgens de Wet Werk en Zekerheid die per 1 juli 2015 is ingegaan, rekening moesten gaan houden met zes maanden als onderbrekingstermijn. Dat vormt voor veel land- en tuinbouw- en recreatiebedrijven een praktisch probleem omdat het seizoen vaak 9 maanden duurt.

Daarop hebben LTO Nederland, CNV en FNV eerder al voorgesteld om de zes maanden die tussen twee tijdelijke contracten moet zitten, te laten vervallen. Ook Lodewijk de Waal, oud-voorman van de FNV, was bezig om een oplossing voor seizoenswerkers te vinden.

Bron: ANP/Volkskrant

Ik wil meer weten over

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

Offerte aanvragen

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

FlexVisie is NEN-4400-1, SNA (Stichting Normering Arbeid) en VCU gecertificeerd en staat hiermee garant voor kwaliteit, accuratesse, specialisme en tevredenheid van onze gewaardeerde relaties.