Kennisbank

FAQ Werkgevers

Maakt het uit waar mijn bedrijf gevestigd is, om zaken met FlexVisie te kunnen doen?

FlexVisie is een landelijk opererend bedrijf. Of uw bedrijf nou in Groningen, in Zeeland, of in Limburg gevestigd is, wij doen graag zaken met u!

Is Payroll geschikt voor mijn organisatie?

Payroll is geschikt voor alle branches en alle organisaties. Neem bij twijfel gerust contact op met FlexVisie en wij informeren u geheel vrijblijvend over Payrolling.

Volgens welke CAO werken mijn medewerkers?

FLexVisie is aangesloten bij de NBBU-CAO en is hierdoor verplicht de inlenersbeloning te hanteren. Dit betekent dat wij wat betreft de hoogte van de lonen, toeslagen, etc. afhankelijk zijn van de binnen uw bedrijf gehanteerde CAO.

Kunnen lopende contracten ook worden overgezet?

Niet alleen voor nieuwe medewerkers kan Payrolling interessant zijn. Ook voor bestaande medewerkers met een contract voor bepaalde tijd is Payrolling interessant. Na twee jaar dienstverband kunt u alsnog beslissen om met de medewerker door te gaan zonder dat er direct een contract voor onbepaalde tijd hoeft te worden aangegaan. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op!

Wie verzorgt de werving en selectie bij Payrolling?

Bij Payrolling heeft u de werving en selectie in eigen beheer. Wilt u hulp bij het vinden van het juiste personeel, neemt u dan contact met ons op. FlexVisie heeft een grote database en veel ervaring op het gebeid van werving en selectie.

Ik wil een of meerdere medewerkers zelf een contract bieden. Is dit mogelijk?

U bent en blijft altijd zelf de baas over uw personeel. Bij FlexVisie kunt u op ieder gewenst moment de keuze maken om uw medewerker(s) zelf op contract te nemen. U dient dan wel rekening te houden met de reeds gewerkte periode bij FlexVisie. U bent dan tenslotte de opvolgend werkgever en dient de periode die de medewerker gewerkt heeft bij FlexVisie te respecteren en mee te nemen in de contracttelling. Heeft u hier vragen over, neemt u dan gerust contact met ons op. 

Op welke manieren moet ik de gewerkte uren doorgeven?

Wij werken o.a. met een online urenportal. Via een beveiligde omgeving kunt u de gewerkte uren van uw medewerkers aan ons doorgeven. Dit is op verschillende manieren te regelen. Zo kunt u de medewerker de uren laten invoeren en ter controle naar u door laten sturen. U heeft dan alle touwtjes in handen en pas als u akkoord geeft worden de uren naar ons doorgeschoten. In overleg zijn andere afspraken omtrent de aanlevering van uren te maken.

Hoe verloopt de facturatie?

Wij verwerken iedere week alle gewerkte uren van uw medewerker(s). Na de verwerking van de gewerkte uren worden de facturen ook wekelijks opgemaakt en verstuurd. Voor de opmaak van de factuur kunt u kiezen voor een factuur gesplitst op medewerker of een verzamelfactuur. U ontvangt dan wekelijks op een overzichtelijke manier uw personeelskosten.

FAQ Werknemers

Wat betekent Payroll voor jou als werknemer?

In de praktijk veranderd er op zich niets. Je blijft gewoon je werk doen voor je huidige werkgever. Formeel gezien verandert er wel iets, het salaris wordt namelijk betaald door FlexVisie en u krijgt uw loonstrook van FlexVisie.

Wanneer krijg ik mijn salaris op mijn rekening gestort?

Indien er wordt gekozen voor weekverloning, dan vindt de uitbetaling van het salaris op iedere donderdagmiddag na de gewerkte week plaats.

Kiest u voor periodeverloning (4-wekelijks) dan wordt er conform onderstaand schema uitbetaald (ook op de donderdagen). De uitbetalingen gaan bij ons op de betaaldag, tussen 13:00 uur en 15:00 uur de deur uit. Afhankelijk van uw eigen bank zal het salaris aan het einde van de betreffende dag (altijd een donderdag) of in de ochten van de volgende dag (vrijdag) op je rekening staan.

- Salarisperiode 1: week 01 t/m 04, betaling op de donderdag in week 05;
- Salarisperiode 2: week 05 t/m 08, betaling op de donderdag in week 09;
- Salarisperiode 3: week 09 t/m 12, betaling op de donderdag in week 13;
- Salarisperiode 4: week 13 t/m 16, betaling op de donderdag in week 17;
- Salarisperiode 5: week 17 t/m 20, betaling op de donderdag in week 21;
- Salarisperiode 6: week 21 t/m 24, betaling op de donderdag in week 25;
- Salarisperiode 7: week 25 t/m 28, betaling op de donderdag in week 29;
- Salarisperiode 8: week 29 t/m 32, betaling op de donderdag in week 33;
- Salarisperiode 9: week 33 t/m 36, betaling op de donderdag in week 37;
- Salairsperiode 10: week 37 t/m 40, betaling op de donderdag in week 41;
- Salarisperiode 11: week 41 t/m 44, betaling op de donderdag in week 45;
- Salarisperiode 12: week 45 t/m 48, betaling op de donderdag in week 48;
- Salarisperiode 13: week 49 t/m 52, betaling op de donderdag in week 1-2017.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook?

FlexVisie verstuurd na iedere betaling een loonstrook. Deze loonstrook ontvangt u per mail op de dag van de betaling.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Wanneer je als werknemer niet in staat bent om te werken vanwege ziekte, dien je dit op de eerste dag vóór 09.00 uur bij ons te melden. FlexVisie verzorgt dan de verdere administratieve afhandeling en u kunt in alle rust werken aan een goed herstel.

Mijn loon klopt niet, wat moet ik doen?

Wanneer je uitgekeerde bedrag niet klopt, kijk je eerst de gewerkte uren na op je loonstrook. Wanneer deze niet kloppen kan je het beste even contact opnemen met FlexVisie (053-2068350).

Hoeveel mag ik bijverdienen als student?

Om precies te zijn mag je als student een bedrag van € 13.989,13 bijverdienen zonder dat dit invloed heeft op je studiefinanciering. Dit bedrag is inclusief uitbetaalde reserveringen, vakantiedagen en vakantiegeld. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl.

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?

Bij FlexVisie wordt de jaaropgave begin februari opgestuurd. Wanneer je deze om welke reden dan ook niet hebt gekregen of kwijt bent geraakt, neem dan contact met ons op. (053-2068350)

Ik wil meer weten over

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

Offerte aanvragen

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mail adres
Telefoon
Opmerking/vraag

FlexVisie is NEN-4400-1, SNA (Stichting Normering Arbeid) en VCU gecertificeerd en staat hiermee garant voor kwaliteit, accuratesse, specialisme en tevredenheid van onze gewaardeerde relaties.